Savoy
Apasă pe pentru mai multe detalii despre produs

Colectia Veneto

Dormitor piele II

  • Cu gândul la bogata provincie italiană căreia i-am „furat” numele, am creat colecția Veneto din dorința de a da formă unei idei aproape paradoxale: o combinație reușită între rigoarea unui stil modernist și impetuozitatea elementelor clasice.

Descrierea colecției

Cu gândul la bogata provincie italiană căreia i-am „furat” numele, am creat colecția Veneto din dorința de a da formă unei idei aproape paradoxale: o combinație reușită între rigoarea unui stil modernist și impetuozitatea elementelor clasice.
Veneto este colecția contrastelor, surprinzătoare și totuși de o familiaritate nebănuită. Esența acestei colecții stă într-o discreție elegantă și o sobrietate aparentă a liniilor drepte completate aproape cu ghidușie de o prospețime exuberantă a liniilor curbe. Ne-am inspirat din stilul anilor 50 pentru a crea elemente de mobilier simple și funcționale, cărora le-am alăturat detalii sculptate deosebite specifice unui clasicism pur. Departe de a fi anacronică, această alăturare a dat naștere unor piese de mobilier speciale prin tocmai paradoxul pe care îl sparg. Liniile drepte și riguroase, formele colțite sunt echilibrate într-un mod fermecător de căptușelile în culori calde sau din piele matlasată, iar reinterpretarea piciorului pur clasic ne poartă într-un trecut cu parfum fin și elegant, cu o moliciune caracteristică. Folosind tehnica artizanală toscană și aceeași minuțiozitate în detalii, am creat un design versatil, expresia seducătoare a unei tranziții narative și stilistice dinspre trecut spre o contemporaneitate funcțională și caldă. Veneto este poate cea mai pragmatică colecție a noastră, adresându-se celor care apreciază simplitatea și funcționalitatea, rezervându-și în același timp plăcerea descoperirii frumosului din obiectele vechi. Jucându-se cu contrastele, Veneto reușește să creeze un decor liniștitor și intim, dând o personalitate aparte spațiilor pe care le ocupă. Piesele acestei colecții sunt deschise unor idei de accesorizare dintre cele mai diverse, lăsând loc creativității fiecăruia în conceperea unui confort personal. Jocul de unghiuri și de forme, între vechi și nou, între feminin și masculin, drept și rotund dă o neașteptată senzație de apropiere delicată și sensibilă.